Project omschrijving

Van melkkoeltank tot brouwketel

Mueller Lichtenvoorde is een grote speler op het gebied van proces- en opslagtanks. Mueller is met name actief in de zuivelsector en is een van de grootste Europese leveranciers van melkkoeltanks. Daarnaast ontwikkelt Mueller allerlei tanks voor de biersector. Hieronder vallen bijvoorbeeld brouwketels en gist- en opslagtanks.

Mueller heeft zijn eigen engineeringsafdeling. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle producten en systemen. Dit is geen eenvoudige taak. Bovendien maakten de engineers van Mueller gebruik van oude, achterhaalde software. Dit maakte het ontwikkelingsproces nog ingewikkelder dan het al was. Wij hebben Mueller geholpen met het oplossen van dit probleem.

De overgang van 2D software naar 3-dimensionaal tekenen

De engineeringsafdeling van Mueller gebruikte een 2D tekenpakket en wilde overgaan naar een 3D tekenpakket. Wij hebben in dit overgangsproces geholpen door in eerste instantie een adviserende rol te spelen met betrekking tot de keuze voor het 3D tekenpakket. Uiteindelijk heeft Mueller gekozen voor het tekenpakket HiCAD in combinatie met het PDM systeem HELiOS. Wij hebben ruime ervaring met deze software. Daardoor beschikten we over de vereiste expertise om Mueller te helpen met de inrichting van beide tekenpakketen en het inwerken van de engineers.

Daarnaast ontstond er door de overgang van 2D software naar 3-dimensionaal tekenen een capaciteitsprobleem. Onze engineers hebben daarom ondersteuning geboden in de vorm van aanvullende tekencapaciteit. Dankzij de prettige samenwerking met de mensen van Mueller hebben we een ingewikkeld traject succesvol kunnen afronden èn als bonus hebben we de tanks van Mueller hier en daar nog wat kunnen verbeteren.

Kom kennismaken

Leer Hoekman Engineering kennen

Onze visie op samenwerken, onze werkwijze en ons team

Kom kennismaken

Hoe onze klant – Mueller Lichtenvoorde – het project heeft ervaren

Harm Jan Otten | Manager Engineering | R&D | Mueller Lichtenvoorde
“Al meer dan 60 jaar begeeft Mueller Lichtenvoorde B.V. zich met veel succes op het terrein van koelen en warmtewisseling. Als één van de grootste Europese leveranciers van melkkoeltanks, is Mueller met name in de zuivelsector een belangrijke speler. In Nederland is Mueller zelfs marktleider op het gebied van melkkoeloplossingen. Daarnaast zijn we actief in de bierbrouwerij, met bier- en procestanks en productievaten en wordt in de farmaceutische industrie veelvuldig gebruik gemaakt van de proces- en opslagtanks van Mueller.

Mueller Lichtenvoorde heeft Hoekman Engineering leren kennen als een betrouwbare en efficiënte partner in een voor ons hectische periode. Komend vanuit een ruime 2-dimensionale ervaring met het softwarepakket ME10 heeft Hoekman Engineering Mueller Lichtenvoorde op weg geholpen met het samen inrichten van en het werken met het 3D engineeringspakket HiCAD/Helios. Daarnaast heeft Hoekman Engineering extra engineering capaciteit geleverd als ondersteuning van onze eigen engineering bij het reguliere engineeringswerk. Gedurende deze periode zijn met behulp van de engineers van Hoekman Engineering een aantal waardevolle wijzigingen doorgevoerd in onze producten. Kortom de visie op samenwerken maakt Hoekman Engineering meer dan waar.”

rutjan hoekman, over ons, hoekman engineering

Meer weten?

Heeft u ook een werktuigbouwkundige uitdaging waar u weleens over wilt sparren? Rutjan praat u graag vrijblijvend bij over de mogelijkheden.

Neem contact op of bel 0488-480185.

Stuur Rutjan een mail